Harper, Tom - The Lost Temple

Aardige thriller, waarvan het verhaal uiteindelijk toch wat magertjes is. Ook blijven de personages wat plat en rechtlijnig. Wat het interessant maakt en houdt is dat het draait om het oude Griekenland. Daar kan ik eindeloos veel boeken over lezen. 

 

Toch zal ik niet veel meer van deze auteur lezen. Het plot komt er simpelweg op neer dat verschillende partijen een archeologische schat op het spoor zijn; de wapenrusting plus het schild van de legendarische Achilles. Erg leuk, maar er worden weer een hoop mensen gratuite overhoop geschoten, en de ‘good guys’ blijven uiteindelijk buiten schot.

 

En zoals altijd in dit soort boeken, wordt de schat uiteindelijk door de personen die het hebben gevonden, vanuit een filosofische overweging, onvindbaar weggemaakt, zodat het voor het nageslacht verborgen zal blijven. Blijft toch onbevredigend en erg ongeloofwaardig. 

 

Wat mij aansprak was de overtuiging dat de mythes een kern van waarheid, ook geschiedkundige waardheid, bevatten. Ook stilistisch zit dit boek goed in elkaar. Mooie metaforen en boeiende zienswijzen die sterk zijn verwoord.

 

Kortom, goed, zeker na de zware lectuur van de afgelopen weken, maar op naar het volgende boek maar weer.

 

Gelezen: januari 2010