Muller, Peter - Een tikje anders

Bijzonder zwak boekje over de behandeling van een jongetje van 7, 8 jaar, geschreven vanuit het perspectief van de ouders.

 

Het wordt de lezer maar half duidelijk aan welke syndromen het jongetje, Wessel, lijdt. Ik kocht het vanwege het Tourette Syndroom, een oude studie die ik langzaam weer wat wil oppakken voor een eigen project. Maar veel verder dan de beschrijving dat Wessel tics heeft, gaat de auteur niet. 

 

Stilistisch rammelt het ook aan alle kanten, en in zijn halfslachtige pogingen kritisch te kijken naar de hulpverlening komt hij op mij af en toe over als een wel erg verwend kind. Het is niet snel goed bij Peter Muller.

 

Ook het eindeloos citeren uit zijn blogs, met overdreven doorgevoerde metaforen, die al te erg voor de hand liggen, geeft het geheel een wat amateuristisch tintje. 

 

Ik heb in ieder geval bijzonder weinig opgestoken van dit boekje. Hopelijk is dat voor andere mensen, bijvoorbeeld voor ouders die in een vergelijkbare situatie zitten met een kind dat lijdt aan een meervoudige stoornis, anders.

 

Gelezen: oktober 2009